- Indice de refracţie
- Punct de fierbere
- Punct de topire
- Punct de picurare
- Punct de solidificare
- Viscozitate
- Densitate relativă
- Putere rotatorie
- Determinarea concentraţiei în alcool
- Determinarea onductivitatii
- Electroforeza
- Tonicitate
1.2. Metode fizico-chimice
- Solubilitate
- Aspectul şi coloraţia soluţiilor
- Pierderea prin uscare
- Reziduu prin calcinare
- Determinarea pH-ului
- Determinarea apei
- Titrarea potenţiometrică
- Continutul de total carbon organic
- Determinarea continutului de fenol
1.3. Metode chimice
Indici:
- Indice de aciditate
- Indice de ester
- Indice de hidroxil
- Indice de peroxid
- Indice de saponificare
- Substanţe nesaponificabile
- Controlul limitelor pentru impurităţi anorganice
- Dozarea nitrogenului din combinaţiile organice
2. Metode instrumentale
2.1. Spectrofotometrie
- Spectrofotometrie în ultraviolet şi vizibil
- Spectrofotometrie în infraroşu
- Spectrofotometrie de absorbţie atomică
- Spectrometrie de emisie optica cu plasma cuplata inductiv ICP-OES
2.2. Cromatografie
- Cromatografie în strat subţire
- Cromatografie de gaze
- Cromatografie de lichide sub presiune
3. Metode farmacotehnice
- Dezagregare
- Dizolvare
- Determinare dimensiuni particule de pulberi
- Determinare particule sub-vizibile
- Determinare particule vizibile
4. Metode farmacognostice
- Dozarea substanţelor solubile din produsele vegetale
- Dozarea taninurilor din produsele vegetale
- Dozarea uleiurilor volatile din produsele vegetale
- Dozare poliholozide din produse vegetale
- Dozare caroteni si vitamine liposolubile din produse vegetale
- Dozare acizi grasi din produse vegetale
- Determinare a gradului de contaminare a produselor vegetale cu reziduuri de pesticide organo-clorurate si organo-fosforice
5. Metode biologice şi microbiologice
- Controlul sterilităţii
- Contaminare microbiană
- Controlul eficacităţii agentilor conservanţi
- Activitatea microbiologică a antibioticelor
- Impurităţi pirogene (subcontractare)
- Impurităţi toxice
- Determinare endotoxine bacteriene
- Determinare a heparinei sodice
- Antigenitate
- Testarea potentialului mutagen, prin punerea în evidenta a fenotipurilor determinate de mutaţii genice inverse la bacterii (testul Ames).
6. Testarea stabilitatii medicamentului
- Conditii pe temen lung
- Conditii accelerate
- Fotostabilitate
7. Dezvoltare si validare metodologie de control.
8. Validare si transfer analitic