Istoric

Biotehnos este o companie farmaceutică românească înființată in anul 1993 de către prof. univ. dr. IOAN MANZATU; în prezent are sediul în Otopeni – județul Ilfov, în imediata apropiere a capitalei țării – București și a sărbătorit în anul 2018 douăzeci si cinci de ani de existenţă.

 

Biotehnos are ca activități principale dezvoltarea și producția de medicamente originale și de substanțe farmaceutic active, precum si servicii de analize fizico-chimice si microbiologice pentru terti, in vederea punerii produselor acestora pe piata europeana. Acestea au la bază o infrastructură de cercetare, puternic dezvoltată în ultimii 10 ani, in domeniul farmaceutic și  domenii conexe – biotehnologie, biologie celulară și moleculară, dermatocosmetică, orientată in acelasi timp si catre anumite cerinte strategice din industria alimentară privind siguranta consumatorului. Activitatea de cercetare a fost atestata in iunie 2008 de catre Autoritatea Naționala pentru Cercetare Științifică din România, avand competente in desfasurarea unor proiecte complexe de cercetare si transfer tehnologic cu impact in sfera economica.

 

Compania a fost interesata sa-si imbunatateasca si sa valorifice calitatea activitatii de cercetare generatoare de cunostinte si brevete in domeniu, de metode de analiza, tehnici si tehnologii, inovare de produse si procese, in acumularea de experienta in domeniile stiintifice si tehnologice legate de producerea de biofarmaceutice si biocosmetice in vederea transferarii catre mediul economic si social.

Astfel, incepand din 1996, activitatea specialistilor din cadrul BIOTEHNOS s-a bucurat de o apreciere deosebita în țară și străinătate, invențiile și produsele acestora fiind premiate de juriile Saloanelor internationale de Inventica de la Bruxelles, Geneva, Londra, Budapesta și Iași cu numeroase medalii de aur, argint si bronz.

Valoarea cea mai importantă a companiei și forța care a transformat-o într-o companie inovativă de top, având în portofoliu 24 de brevete de invenție, sute de proiecte si lucrari, precum și o cifră de afaceri de 20 mil euro în 2015, sunt cei 150 de angajați, mai mult de jumătate având studii superioare – farmaciști, chimiști, biologi, biochimiști, biofizicieni, medici, ingineri, specialiști în IT.